Tuki & Usein kysyttyä:

Tutustuthan huolellisesti sekä ehtoihimme että rekisteriselosteeseen ja tietosuojaamme. Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä, ohjeita sekä yhteystietomme mahdollisia ongelmatilanteita varten.

Ota yhteyttä:

piiiabooks — Yksilöllisten kuvakirjojen suunnittelupalvelu

info@piiia.com (Huomaathan piiia:n kolme i:tä!)

Mitä piiiabooks tarjoaa?

Suunnittelemme ja luomme yksilöllisiä kuvakirjoja sinun valokuvistasi. Sinun tarvitsee vain lähettää kuvat, me hoidamme loput. Voit huokaista helpotuksesta ja odottaa kuvakirjasi valmistumista.

piiiabooks-kuvakirjat ovat uuden ajan valokuva-albumeita, jotka antavat valokuvillesi uuden elämän: esillä.

Miten tilaan piiiabooks -yksilöllisen kuvakirjan?

Kuvakirjan tilaus aloitetaan täyttämällä tilauslomake. Sen avulla kartoitamme toiveesi kuvakirjan suhteen. Paluupostina saat meiltä sähköpostiisi tarjouksen. Hyväksyttyäsi sen ja vahvistettuasi tilauksen — pääsemme käynnistämään kuvakirjaprojektisi!

Vastaanotin sähköpostiini tarjouksen — miten voin nyt vahvistaa tilaukseni / tehdä tilauksen?

Vahvista tilauksesi sähköpostitse saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Saat meiltä sen jälkeen tilausvahvistuksen. Kuvakirjasi suunnittelu ja valmistus alkaa, kun olemme vastaanottaneet maksamasi ennakkomaksun (50%) ja kuvakirjaan toimittamasi aineiston.

Kuvakirjani on teillä työn alla — miten prosessi seuraavaksi etenee?

Suunnittelun valmistuttua saat halutessasi esikatsella kuvakirjan ennen sen painatusta. Esikatseluvaiheen voi myös skipata - ja pitää lopputuloksen siten yllätyksenä! Mahdollisesta esikatselusta sovitaan asiakkaan kanssa jo tilauksen teon yhteydessä.

Kokonaislaskun loppuosuus (50% + mahd. erikseen sovitut lisätyöt) laskutetaan sinulta heti suunnittelutyön valmistuttua. Kuvakirja lähtee painoon vasta maksusuorituksesi vastaanotettuamme. Painatuksen ja laadunvarmistuksen jälkeen kuvakirja saapuu luoksesi.

Miten lähetän teille kuvakirjaani tulevat kuvat (ja muun mahdollisen aineston)?

Saat ohjeet kuvien lähettämiseen meiltä sähköpostitse tilauksen vahvistettuasi. Jos kohtaat pulmia tai teknisiä ongelmia kuvien lähettämiseen liittyen, ole meihin yhteydessä sähköpostitse, niin olemme apunasi!

Kelpaavatko kaikki kuvat kuvakirjaan painatettaviksi?

Kuvakirjaan valittujen valokuvien tulisi olla alkuperäisiä versioitaan. Kuvat voivat olla niin puhelimella otettuja, kameralla otettuja kuin skannattuja paperikuviakin. Kuvien laadun tulisi kuitenkin olla riittävä painatukseen. Sosiaalisen median kanavista jälkikäteen ladatut/tallennetut tai pikaviestisovellusten kautta lähetetyt/vastaanotetut kuvat ovat usein liian huono resoluutioisia.

Tarvittaessa voimme kuitenkin koostaa kuvakirjan myös tällaisista kuvista — mutta silloin sinun tulee tietää, että lopputulos valmiissa kuvakirjassa voi näyttää rakeiselta tai epäselvältä.

Voit halutessasi lähestyä meitä sähköpostitse jo etukäteen tiedustellaksesi ja varmistuaaksesi siitä onko kuviesi laatu riittävä.

Mitä muuta minun tulee huomioida valitessani kuvakirjaani toimitettavia kuvia (ja muuta mahdollista aineistoa)?

Kolmansien oikeudet; Olet yksinomaisesti vastuussa sen varmistamisesta, että sinulla on kaikki vaadittavat tekijänoikeudet, tavaramerkit ja muut oikeudet toimittamaasi kuviin ja muuhun aineistoon, ja että tämä aineisto ei loukkaa kenenkään yksityisyyttä.

Mikäli jokin muu taho esittää vaatimuksia meitä kohtaan liittyen sinun tilaukseesi tällaisten oikeuksien loukkauksen perusteella, olet vastuussa näiden vaatimusten torjumisesta omalla kustannuksellasi ja velvollinen korvaamaan meille aiheutuneet vahingot.

Olet vastuussa erityisesti, jos aineisto sisältää alaikäisen (tai suojatun aikuisen) kuvia tai muuta aineistoa, ja takaat, että olet saanut vanhempien tai laillisen huoltajan luvan näiden kuvien tai muiden aineistojen käyttämiseen ja jäljentämiseen.

Jos toimitat esimerkiksi valokuvaajan ottamia valokuvia, tulee sinun huomioida tarkkaan ja tarvittaessa tarkistaa oma käyttöoikeutesi laajuus niihin.

Huomioithan myös, että meillä on oikeus kieltäytyä tilauksien hyväksymisestä ja oikeus tehtyjen sopimusten purkamiseen, jos sinun toimittamassasi aineistossa ilmenee lainvastainen, epäsopiva, epäeettinen, loukkaava, tai muutoin epäilyttävä sisältö.

Tulevatko kaikki kuvakirjaani lähettämät kuvat (ja muu mahdollinen ainesto) varmasti mukaan lopulliseen valmiiseen kuvakirjaani?

Ei, ellei toisin ole kanssasi sovittu jo ennen suunnittelutyön aloittamista. Voit aineiston toimituksen yhteydessä informoida meitä, mikäli toivot erityisesti jonkin tietyn toimittamasi aineiston osan sisältyvän valmiiseen kuvakirjaasi.

Suosittelemme, että annat suunnittelijoille vapaat kädet käytettävän aineiston valintaan. Silloin lopullinen kokonaisuus saadaan muodostettua täysin suunnittelun ehdoilla ja kuvakirjalle saadaan suunniteltua mahdollisimman eheä lopputulos.

Yksilöllisissä kuvakirjoissa käytettävien aineistojen valinta on täysin meidän harkinnassamme. Yrityksellä on oikeus kieltäytyä tilauksien hyväksymisestä ja oikeus tehtyjen sopimusten purkamiseen, jos asiakkaan toimittamassa aineistossa ilmenee lainvastainen, epäsopiva, epäeettinen, loukkaava, tai muutoin epäilyttävä sisältö.

Editoidaanko / käsitelläänkö kuvakirjaan tulevat valokuvani?

Kuvakirjaan valituille kuville tehdään kevyt käsittely (suoristus, rajaus, kirkkaus, terävöitys, jne.) painatusta varten. Jos kuvakirjaan lähettämäsi kuvat tuntuvat vaativan isompaa editointia / käsittelyä, olemme sinuun heti yhteydessä tiedustellaksemme toiveitasi mahdollisen lisätyön teettämisen suhteen. Useimmissa tapauksissa normaali, kevyt käsittely kuitenkin riittää.

Entä jos minulla on valokuvia (ja muuta aineistoa) reippaasti yli S-, M- ja L-koon -kuvakirjojen kuvamäärien?

Ota meihin yhteyttä ja kerro lisää. Toteutamme myös Custom-kokoisia, tarpeisiisi räätälöityjä kokonaisuuksia — ja voimme tehdä sinulle mielellämme tarjouksen.

Jos sen sijaan koet, ettei aivan koko kuvamäärääsi ole tarkoitettu ikuistettavaksi kuvakirjan sivuille, mutta että juuri niiden oikeiden ja parhaimpien valokuvien valitseminen tuntuu liian isolta urakalta — voimme auttaa! Tarjoamme lisämaksua vastaan valokuvien valikointiapua.

Mitä jos en löydä kuvakirjavalikoimanne vaihtoehdoista minulle sopivaa kokonaisuutta?

Ei hätää! Ota meihin yhteyttä — toteutamme myös Custom-kokoisia, tarpeisiisi räätälöityjä kokonaisuuksia niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin. Teemme mielellämme tarjouksen.

Miten maksan kuvakirjatilaukseni?

Lähetämme sinulle PDF-laskut sähköpostiisi.

Kuvakirjatilauksen vahvistamisen yhteydessä maksetaan ennakkomaksu (50%), ja kokonaislaskun loppuosuus (50% + mahd. erikseen sovitut lisätyöt) laskutetaan heti kun kuvakirjan suunnittelutyö valmistuu. Kuvakirja lähtee painoon vasta maksusuorituksen vastaanotettuamme.

Miksi piiiabooks -yksilöllisten kuvakirjojen hinta ei ole aina sama ja vakio?

piiiabooks -yksilöllisten kuvakirjojen hinta vaihtelee ja määräytyy täysin [mukaan lukien, mutta ei rajoittuen;] asiakkaan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden, asiakkaan toimittaman aineiston ja sen määrän, valitun palvelutason ja lopullisen kokonaisuuden perusteella.

Asiakkailla on mahdollisuus pyytää tarjous eri yhteydenottokeinoja käyttäen, ennen tilauksen tekemistä.

Vaikuttaako hintaan jos tilaan useamman kappaleen kuvakirjasta?

Kyllä! Kun tilaat useamman kappaleen (samasta kuvakirjasta) samalla kertaa, saat nuo ns. lisäkappaleet edullisemmin. Lisäkappaleiden hinta on edullisempi, koska itse suunnittelutyö on jo tehty.

Isommalle porukalle kuvakirjoja tilatessanne voittekin itse myös jakaa tuon ns. ensimmäistä kirjaa koskevan suunnittelumaksun - ja siten saada kunkin maksuosuudet tasan ja samalla hintaa per hlö madallettua.

Oletko saanut lahjakortin piiiabooks -yksilölliseen kuvakirjaan?

Ihana kuulla! Odotamme innolla millaisen kuvakirjan haluat kanssamme toteuttaa.

Lahjakortti käy maksuvälineenä piiiabooks -yksilöllisen kuvakirjan teettämiseen. Lahjakortin voi käyttää kerralla tai osissa - eli jos lahjakortille jää tilauksesi jälkeen vielä arvoa jäljelle, voit käyttää ylijääneen summan seuraavassa tilauksessasi. Jos tilauksen summa on suurempi kuin lahjakortin summa, laskutamme yli menevän osan lahjakortin käyttäjältä. Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi.

Kun haluat käyttää lahjakorttiasi, ota meihin yhteyttä täyttämällä tilauslomake. Mainitsethan siinä myös jo lahjakortistasi ja sen koodista.

Palaamme sinulle sähköpostitse antaakseemme tarjouksen, jonka pohjalta voit vahvistaa tilauksesi saamiesi ohjeiden mukaisesti. Kuvakirjasi suunnittelu ja valmistus alkaa, kun olemme vastaanottaneet mahdollisen ennakkomaksun* (50%) ja kuvakirjaan toimittamasi aineiston. [*ellei lahjakortin arvo sitä kata]

piiiabooks-lahjakortit ovat voimassa 6 kuukautta ostohetkestä.

Haluaisitko ostaa lahjakortin piiiabooks -yksilölliseen kuvakirjaan?

piiiabooks-lahjakortti on täydellinen vaihtoehto, kun et ole varma mistä aiheesta lahjansaaja kuvakirjansa haluaisi tehtävän tai jos sinulla on hankaluuksia saada kasaan kaikkia valokuvia, joita haluaisit kuvakirjaan sisällyttää!

Lahjakortin voi ostaa haluamalleen summalle ja se on voimassa 6 kuukautta ostohetkestä. Lahjakortti käy maksuvälineenä piiiabooks -yksilöllisen kuvakirjan teettämiseen. Lahjakortin voi käyttää kerralla tai osissa. Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi. Huom! Lahjakorteilla ei ole palautusoikeutta.

Lahjakortti on sähköinen, ja voit joko tulostaa sen - tai lähettää sen suoraan lahjansaajan sähköpostiin!

piiiabooks-lahjakortit ovat ostettavissa PIIIAshop-verkkokaupasta, jonka löydät osoitteesta: https://shop.piiia.com.

Kuinka kauan piiiabooks -yksilöllisen kuvakirjan valmistaminen vie?

Kuvakirjan suunnittelu ja painatus vievät yhteensä noin 3-4 viikkoa. Kyseessä on kuitenkin arvio ja lopullinen toimitusaika vaihtelee kunkin hetkisen tilaustilanteen mukaan.

Olethan yhteydessä etukäteen, jos tarvitset kuvakirjasi johonkin tiettyyn päivään mennessä.

Miten tilaamani piiiabooks -yksilöllinen kuvakirja toimitetaan minulle?

Toimitamme tilaukset kirjeenä tai pakettina Postin (tai Matkahuollon) kautta. Saat sähköpostitse toimitusvahvistuksen, kun toimitus on matkalla. Kirjeenä lähetettäessä toimitus ei välttämättä sisällä lähetystunnusta, eikä sitä siten pystytä jäljittämään seurantakoodin avulla.

Kuvakirjatilauksen hintaan lisätään toimituskulut, ellei toisin ole sovittu. Toimituskulut määräytyvät lopullisen painon, tilavuuden sekä kohdemaan mukaan.

Toimitamme piiiabooks -yksilöllisiä kuvakirjoja ensisijaisesti Suomeen ja muihin EU-maihin. Toimituksia EU:n ulkopuolelle voi tiedustella sähköpostitse. Asiakas vastaa kohdemaan tulli- ja verokäytännöistä. Kyseisten maksujen maksamista saatetaan edellyttää, jotta saat tuotteesi tulliviranomaiselta.

Asiakkaan tulee aina varmistaa, että hän luovuttaa tilausta tehdessään täydelliset ja ajantasaiset yhteystietonsa. Emme tee muutoksia toimitusosoitteeseen sen jälkeen, kun tilaus on vahvistettu.

Veloitamme ylimääräiset postikulut tilauksesta, joka on palautunut meille takaisin virheellisen osoitteen vuoksi tai mikäli sitä ei ole noudettu ajoissa. Tällöin myös tilaus veloitetaan täydestä arvostaan. Jos tilauksesi palautetaan meille, sen säilytysaika on 6 kuukautta. Tämän jälkeen, pidätämme oikeuden poistaa, hävittää ja tuhota tilauksesi, toimitetut aineistot, keskeneräiseksi jääneet digitaaliset tuotteet ja/tai toimittamista vaille valmiit fyysiset tuotteet.

Voiko lahjaksi tehdyn kuvakirjan tilata toimitettavaksi suoraan lahjansaajan osoitteeseen?

Kyllä! Tilauksen toimitus- ja laskutusosoitteen voi määritellä erikseen. Teethän sen kuitenkin viimeistään tilausta vahvistaessasi.

Voinko peruuttaa tilaukseni / palauttaa tilaamani piiiabooks -yksilöllisen kuvakirjan?

Tilauksen peruuttaminen ei ole mahdollista tilauksen vahvistamisen jälkeen. Peruuttamisoikeus ei koske tavaraa, joka valmistetaan tai muunnellaan kuluttajan vaatimusten mukaisesti, tai joka tehdään selvästi kuluttajan henkilökohtaisia tarpeita vastaavaksi.

piiiabooks -yksilöllisiä kuvakirjoja ei voi palauttaa, sillä niitä ei voida palauttaa luonteensa vuoksi edelleen myytäväksi (muun muassa siitä syystä, että valmiissa tuotteissa on asiakkaan henkilökohtaista tietoa).

Keskeneräiseksi jääneitä tilauksia, esimerkiksi maksamattomien maksujen vuoksi, säilytetään 6 kuukauden ajan, jonka jälkeen pidätämme oikeuden poistaa sekä asiakkaan meille toimittamat aineistot että keskeneräiseksi jääneet digitaaliset tuotteet ja/tai toimittamista vaille valmiit fyysiset tuotteet.

Millainen piiiabooks -yksilöllinen kuvakirja siis on?

piiiabooks -yksilölliset kuvakirjat toimitetaan noin A4-kokoa vastaavana pysty tai vaaka -kirjoina, jotka ovat kovakantisia. Kirjoissa on kova ylivetokansi ja sisäsivut ovat 170gsm paperia mattapinnalla. Kuvakirjoissa on kuvakirjan sävyihin sopiva esilehti kirjan alussa ja lopussa.

Kansikuvina käytetään useimmiten asiakkaan toimittamaa aineistoa. Asiakas voi esittää toiveitaan kuvakirjan kansien suhteen tilausta vahvistaessaan.

Löydät esimerkkejä jo toteutetuista piiiabooks -yksilöllisistä kuvakirjoista Instagram-tililtämme sekä Facebook-sivultamme.

Montako sivua piiiabooks -yksilöllisissä kuvakirjoissa on?

piiiabooks -yksilöllisten kuvakirjojen sivumäärä vaihtelee täysin asiakkaan toimittaman aineiston, sen määrän, valitun palvelutason sekä asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Yksi kuvakirjan sivu voi sisältää kuvia jopa yhdestä (1) kuuteen (6), tai ylikin (7+). Useimmiten sivumäärä asettuu 100-300 kuvan kirjoissa 26-138 sivun välille, mutta kyseessä on vain raaka arvio, sillä sivumäärä vaihtelee täysin tilauksen mukaan.

Lopullinen kokonaisuus muodostuu täysin suunnittelun ehdoilla ja lopullinen sivumäärä on täysin meidän harkinnassamme. Asiakas voi kuitenkin esittää toiveitaan kuvakirjan sivumäärän suhteen tilausta vahvistaessaan.

Mikä on tuo viivakoodi piiiabooks-kuvakirjan takakannessa?

Painoteknisistä syistä kuvakirjaa ei valitettavasti voida valmistaa ilman viivakoodia. Se on kooltaan onneksi kovin pieni: 1,5 cm x 3,5 cm.

Voinko tilata myöhemmin vielä uuden kappaleen aiemmin tilaamastani piiiabooks-kuvakirjasta?

Kyllä. Tarjoamme yksilöllisten kuvakirjojen osalta reprint-uudelleenpainatusmahdollisuutta. Huomioithan kuitenkin, että tällöin kuvakirja painatetaan täysin samanlaisena kopiona alkuperäisestä, eikä siihen ole mahdollista tehdä uusia jälkikäteismuutoksia.

Säilytämme digitaalisen kopion tilatuista tuotteista 24 kuukauden ajan (laskien tilauksen valmistumisesta) tarjotaksemme mahdollisuuden tilata lisää kopioita samasta tuotteesta.

Kauanko säilytätte kuvakirjaani varten toimittamani aineston?

piiiabooks -yksilöllistä kuvakirjaa varten toimitettu aineisto tallennetaan tuotantoprosessin ajaksi ja hävitetään viimeistään 45 päivän kuluttua tilauksen täyttämisestä.

Asiakkaan toimittamaa aineistoa käytetään yksinomaan tilausten toteuttamiseen ja käsittelyyn. Emme ole vastuussa aineiston säilytyksestä, varastoinnista eikä mahdollisesta häviämisestä, menettämisestä tai vahingoittumisesta. Suosittelemme asiakkaan ottavan varmuuskopion aineistoistaan.

Yrityksellä on oikeus hyödyntää kopioita valmiista tuotteesta omassa markkinointikäytössään, portfoliokäytössään, alan ammattijulkaisuissa, messuilla ja kilpailuissa.

Mitä 'Esikatselu'-vaiheella tarkoitetaan?

Kun piiiabooks -yksilöllisen kuvakirjasi suunnittelu valmistuu, saat halutessasi esikatsella kuvakirjan ennen sen painatusta. Esikatseluvaiheen voi myös skipata - ja pitää lopputuloksen siten yllätyksenä! Mahdollisesta esikatselusta sovitaan asiakkaan kanssa jo tilauksen teon yhteydessä. Esikatselu tapahtuu sähköisesti.

Esikatselun yhteydessä voit esittää muutaman pienen muutostoiveen. Muutostoiveella tarkoitetaan esikatseltavan vedoksen tietyn kohdan, kuvan tai tekstin sijoittelua, muuttamista, korvaamista tai koon muuttamista tarkasti annetuin erityisin ohjein. Muutostoiveet eivät voi kuitenkaan vaatia tehtäväksi liian suuria suunnittelumuutoksia, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen kokonaan uuden vedoksen luominen, monen kohdan täydellinen uudelleen suunnittelu, epämääräiset pyynnöt ulkoasun muuttamiseksi, uuden aineiston toimittaminen tai vanhan korvaaminen ja mallin, mittojen tai suunnan muuttaminen.

Jos ehdotetut muutokset ovat laajempia kuin tehty tarjous ja sopimus kattaa, ilmoitamme niiden vaatimien lisätöiden arvioidut kokonais- tai tuntikustannukset sinulle, jonka jälkeen voit päättää toteutetaanko lisätyöt.

Voit myös hyväksyä esikatseltavan vedoksen sellaisenaan, ilman muutostoiveita.

Asiakkaan hyväksyttyä esikatseltavan vedoksen, ei vaatimuksia tai muutostarpeita sen suhteen voi enää osoittaa. Valmistuvaa tuotetta ei voi enää muokata, kun esikatseluvaiheen aikainen vedos on hyväksytty, eikä Yritys vastaa enää sen sisällöstä eikä tämän jälkeen huomattavista virheistä.

Jos asiakas jättää esikatseluvaiheen välistä ja käyttämättä, esikatseluvaiheen aikainen vedos katsotaan suoraan hyväksytyksi sellaisenaan, ilman muutostoiveita.

Mikäli asiakasta on informoitu esikatseluvaiheesta, mutta hän ei palaa Yritykselle asiaan (14 päivän kuluessa), esikatseluvaiheen aikainen vedos katsotaan suoraan hyväksytyksi, ilman muutostoiveita. Toimeksianto suoritetaan loppuun.

Miten piiiabooks -Yksilöllisten kuvakirjakirjojen suunnittelupalvelu sai alkunsa?

Perustajamme Piia painiskeli pitkään pohtien sopivaa ratkaisua säilyttää valokuviaan. Hän halusi taltioida ne muistikorteilta ja kiintolevyiltä fyysiseen muotoon, talteen — ja antaa niille uuden elämän: esillä.

Tavalliset valokuva-albumit tuntuivat tylsiltä, kun toiveissa oli jokin kaunis ratkaisu, jolla kuvamuistoja voisi säilyttää sohvapöydällä ja selailtavina aina heti kun siltä tuntuu.

Myöhemmin hän keksi ratkaisun: itse tehdyt ja personoidut, yksilölliset kuvakirjat! Valokuvakirja on mahtava tapa säilyttää ja kasata yhteen muistoja. Itse tehtyinä ne pystyy kustomoimaan, suunnittelemaan ja luomaan täysin omanlaisiksi ja niillä kerrottuihin tarinoihin sopiviksi.

Ensimmäisinä vuorossa olivat omat, vuosia yksiin kansiin koostaneet, vuosikoostekirjat, joita onkin nyt jo lukuisia! Niiden rinnalle on ilmestynyt myös monia muita eri aiheisia kuvakirjoja. Ja voi, kuinka taianomaista niitä onkaan selailla! Kuvamuistojen kautta voi palata aina takaisin elämänsä tärkeimpiin hetkiin.

Taisitkin jo huomata, kuinka paljon rakastammekaan valokuvia — ja juuri siksi, haluaisimmekin nyt pystyä tarjoamaan saman kuvakirjojen ilon, sinullekin!

piiiabooks -palvelumme kautta vastaanotat näyttävän, yksilöllisen kuvakirjan valmiina vaalittavaksi, ilman stressiä ja temppuilevaa tekniikkaa.

Tutustu lisää piiiabooks-kuvakirjoihimme ja annetaan yhdessä muistojesi säihkyä!

Psst.. muistathan pitää kuvakirjasi esillä, sillä vieraasikin rakastavat selailla sitä! ✨

Mikä on PIIIA.com?

piiiabooks on osa yritystä PIIIA.com ja Pepe Unlimited Oy. Tarjoamme laajan skaalan luovia palveluita. Yritys on perustettu pakussa.